Saavutettavuus digipalvelussa

Lataa työkalupakki, jonka avulla voit kehittää omaa saavutettavuusosaamistasi ja arvioida palvelunne saavutettavuutta

Nainen istuu nojatuolissa tietokone sylissä

Haluatko parantaa digipalvelunne saavutettavuutta?

Olemme Fraktiolla luoneet materiaalipankin, josta saat työkaluja saavutettavuuden arviointiin ja sen parantamiseen palveluissa. Toivottavasti työkalupakista on apua yrityksenne oman digipalvelun kehitykseen.

Kenelle työkalupakki on suunnattu?

Olit sitten kehittäjä, suunnittelija, testaaja, tuotepäällikkö, projektityöntekijä, sisällöntuottaja tai liiketoiminnan edustaja, tämä työkalupakki sopii sinulle, jos työskentelet digitaalisten palveluiden parissa. Saavutettavuuden ymmärtämisestä on hyötyä kaikille. Meistä jokaikinen hyötyy helppokäyttöisistä ja saavutettavista palveluista.

Työkalut saavutettavuuden arviointiin ja kehittämiseen

Saavutettavuus edistää yhdenvertaisuutta. Sen avulla pyritään varmistamaan, että kaikki käyttäjät voivat hyödyntää digitaalisia palveluita mahdollisimman tehokkaasti ja esteettömästi.

Työkalupakin tavoitteena on antaa perustiedot saavutettavien digitaalisten palveluiden ja tuotteiden luomiseen. Voit ladata 18-sivuisen materiaalipankin joko Figma-aineistona tai PDF-tiedostona riippuen mitä työkaluja itse käytät. Aineisto tutustuttaa sinut saavutettavuuteen ja sen huomioimiseen digitaalisissa palveluissa sekä antaa työkaluja saavutettavuuden arviointiin.

Materiaalin avulla opit tunnistamaan, mihin asioihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota, kun haluat parantaa palvelusi saavutettavuutta.

Materiaalipakki sisältää aihealueet:

  1. Johdanto saavutettavuuteen
  2. Saavutettavuuden teoriaa
  3. Mobiili vs. desktop
  4. Tarkistuslistat ja heuristiikat
  5. Saavutettavuusmerkinnät
  6. Saavutettavuustyökaluja Figmassa
  7. Käytännön harjoitteita (vain Figma-tiedostossa)
  8. Resursseja


Käytämme tätä työkalupakkia täydentävänä materiaalina saavutettavuuskoulutuksissamme. Se on suunniteltu toimimaan myös apuvälineenä jokaiselle, joka on kiinnostunut oppimaan lisää saavutettavuudesta ja sen tärkeydestä.

Jätä yhteystietosi

Näyttökuva työkalupakin materiaaleista
Valmentaja Sami Rouhiainen seisoo yleisön edessä.

Tutustu saavutettavuus-valmennukseemme

Valmennamme yrityksiä ja tiimejä saavutettavuuden perusteissa. Valmennuksemme tarjoaa hyvän kokonaisymmäryksen saavutettavuuden eri osa-alueisiin, ja kuinka huomioida ne digitaalisia palveluita ja tuotteita kehittässä. Lue lisää ja ota yhteyttä, jos voimme olla avuksi saavutettavuusosaamisenne kehittämisessä.

Lue lisää valmennuksesta